2019. 03. 19.

A HÉDER-DÍJ

A díjat alapító család és a díjazottak találkozója a Szigetiben

2019. március 19-én rendhagyó találkozásra került sor a Kaposvári SZC Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Az iskola névadójának, Szigeti-Gyula Jánosnak a dédunokája, felesége és egyik fiuk látogatott el az iskolába. Dr. Héder Isván családjával Kanadában él és hét éve járt utoljára az intézményben. 2008-ban díjat alapítottak István két testvére emlékére, amit minden év decemberében Szigeti-Gyula János halálának évfordulóján adnak át egy arra érdemes: kiemelkedő tanulmányi eredménnyel bíró, gyakorlati munkáját magas szakmai színvonalon ellátó, elhivatott végzős tanulónak.

Dr. Héder István aktív korában egy 65 embert foglalkoztató gyermekvédelmi liga igazgatója volt, 71 éves korában mesterdiplomát szerzett Pécsett, és 81 évesen még most is részállásban dolgozik. Jelenleg egy rezervátumban élő indián közösségben az időseket segíti. Életéről, munkájáról előadást tartott a diákoknak, pedagógusoknak, melyet rövid videóval is színesített. A benne élő hit, alázat, az emberek iránti elkötelezettség kiváló például szolgál a segítő hivatást tanuló diákok számára. Meglepetés vendégként megjelentek a kitüntetett Héder-díjas diákok is.

A korábbi díjazottak köszöntötték a díj alapítóit, majd elmesélték sorsuk alakulását. Mindenki az egészségügyben vagy szociális területen dolgozik, többen közülük még tanulnak is munka mellett. Mindenki egyetértett abban, hogy nagyon büszkék a kapott díjra és arra, hogy a Szigetiben tanulhattak. Dr. Héder István és felesége, Susan meghatottan hallgatták az egykori diákok szavait.
Mind a Héder család, mind a megjelent kitüntetettek kiváló például szolgáltak tanítványainknak: több utat, lehetőséget megmutattak számukra a sikeres élet eléréséhez. A délután számos megható pillanatot ajándékozott a résztvevőknek, emelkedett hangulatban telt. Vendégeink az előadás után elégedetten néztek körbe iskolánkban, tantermeinkben és demonstrációs termeinkben. Láthatták, hogy diákjaink modern, jól felszerelt oktatási környezetben tanulhatnak; Szigeti-Gyula János szellemi hagyatékához méltóan.


2018.11.17.

KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJA

Iskolánk is részt vett idén November 17-én, a koraszülöttek világnapján az országszerte szervezett programsorozatban, ahol mindenütt lilába öltöztetve hívták fel a figyelmet a koraszülés fontosságára.
Évente 8000 gyermek jön idő előtt világra Magyarországon. A koraszülés jelensége így minden évben közel tízezer hazai családot érint – november 17-én, a koraszülöttek világnapján rájuk, a legPICibb hősökre, plusz a téma fontosságára és aktualitására hívta fel a figyelmet minden perinatális intenzív centrum (PIC), minden lila fényárba borult épület, és számos esemény, például PIC látogatások, játszóházbeli koracsalád-találkozó, koraszülött osztályon dolgozóknak virág-átadások, és más aktivitások a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) szervezésében.

KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJA


2018.11.12.

EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT

Az Európai Szakképzési Héten Európa szerte minden ország akkreditált programokon keresztül mutatja be szakmáit, mesterségeit. Múlt évben Magyarország az uniós versenyben az előkelő első helyen végzett a programkínálatot tekintve.

A Kaposvári Szakképzési Centrum Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a rendezvény keretén belül 2018. november 8-án szervezett programjai felkeltették az általános iskolai tanulók érdeklődését.
Az érdeklődés nagyszámú volt, 204 fő látogatta meg iskolánkat ezen a napon.

EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT

Az interaktív programokba 5 helyszínen lehetett bekapcsolódni, kipróbálhattak olyan tevékenységeket, melyek szorosan kapcsolódnak az egészségügyi, ápolói munkához. Bemutatkoztak a „Szigeti Babák”, a vendégek életet mentettek, vércsoportot határoztak meg, mozogtak az egészségükért valamint gyümölcsöket kóstoltak. A programokon való részvétel forgó rendszerben történt, iskolánk tanulói segítették, hogy zökkenőmentesen történjen a helyszínek közötti váltás, így az érdeklődök egy helyszínt sem hagytak ki. Olyan programokat igyekeztünk összeállítani, amelyek vonzóvá teszik, tehetik a színvonalas ismereteket nyújtó szakképzést. A látogatók olyan szakmai bemutatókon is részt vettek, amelyek elősegíthetik a fiatalok pályaválasztását, lehetőséget adnak a különböző szakmák megismerésére.

EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT

Ignácz Jánosné
tagintézményvezető-helyettes2018.09.03.

BECSENGETTEK

A 2018-2019-es tanévünk kezdetére csengettek be ezen az őszi hétfői napon.

Évnyitó
2018.08.30.

ISMÉT FECSKÉK ÉRKEZTEK, DE AZ ŐSZT JELEZTÉK!

Szokás szerint kicsit megszeppenve érkeztek iskolánkba a 9. osztályos kisfecskék. A két osztály tanulói osztályfőnökük és felettük járó diáktársaik vezetésével betekintést nyerhetett az iskola életébe, míg kellemes hangulatban játékos feladatok végzése közben egymással is ismerkedhettek.

blog-single


Minden jog fenntartva © EÜSZKI-KAPOSVÁR 2017.
by zafirsoft